Ez az óratípus a klasszikus balett technikát "támasztja alá", ezért mindenkinek ajánlott, testalkattól, tudásszinttől függetlenül. 

Az óra célja, hogy megtanuljuk a karok-lábak kecses tartását, különösen a nem kapaszkodó végtagok esetében. Ugyanis magas szintű rúdtechnika esetén is rendkívül sokat ront a látványon a nem megfelelően kinyújtott spicc vagy térd. Erre optimalizált balett órán tanulhatjátok meg hatékonyan a rúdgyakorlatok esztétikáját, szép kivitelezését.

Egyensúlyfejlesztő gyakorlatok sorával fejlesztjük a balance-technikát, mely már a "legegyszerűbb" gyakorlatok elsajátításához is elengedhetetlen (bármely táncstílusban).

A balett alkalmak során nem csak az ízületi mozgékonyság és a koordinációs képesség fejlődik. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy fejlesszük az állóképességedet. Emiatt jó kiegészítő edzés a rúdsport, légtorna és akrobatika mellé. Az órák látogatása közben észre fogod venni, hogy nem elég “csupán” erősnek lenni. A gyakorlatok szép kivitelezéséhez szükség lesz az egyensúly fejlesztésére, a test rugalmasságára és a finom mozdulatok elsajátítására. Akár versenyre készülsz fel, akár csak kitartóbbá szeretnél válni bármelyik sport területén, látogass el erre az óránkra is.