Picture of Szlávy Eszter
Vezető edző. Rúdfitnesz, rúdakrobatika, akrobatika, nyújtás, erősítés

Szlávy Eszter

Edző édesapámnak köszönhetően a sport öt éves korom óta szerves része az életemnek. Mint sok versenyzőnél, nálam is volt egy hosszabb sport nélküli időszak, amelyet a rúdtánc megismerése szakított meg – visszahozta a rendszeres mozgást a mindennapjaimba. Szenvedélyemmé vált, és ma már az oktatásával is foglalkozom. Végzettségem szerint orvos vagyok, az egyetemet követően baleseti sebészként dolgoztam hat évig. Az orvosi pályára is a másoknak való segítségnyújtás vágya vitt, ez vezérel a sportág oktatása során is. Szeretem, ha a tanítványok újabb és újabb feladatokat teljesítenek sikeresen, és ha azt látom, hogy egy nehéz elem elsajátítása örömmel tölti el őket.

Sportmúlt:

 • 5 év szertorna (Postás SE) (1984-89)
 • 1 év előkészítő az Állami Balett Intézetben (1990-91)
 • 3 év női tőr- és párbajtőrvívás (UTE) (1992-94)
 • 3,5 év műugrás (edzők: Ligárt Balázs és Benyák András) (1994-1998)
 • 2 év Capoeira (2001-2003)
 • Rúdtánc és légtorna (aerial hammock, aerial silk, aerial hoop): 2012 óta
Eredményeim:
 • 2012 Pole Fittness Cup kezdő kategóriájában 3. hely
 • 2012 Miss Poledance Hungary 4. hely
 • 2013 Hungarian Pole Sport Championship Duo junior kategória 1. hely
 • 2013 Europian Pole Sport Championship (Európa Bajnokság) Duo junior kategória 1. hely
 • 2014 European Pole Sport Championship (Európa Bajnokság) felnőtt duó kategória 1. hely
 • 2014 World Championship Pole Sport (Világbajnokság) felnőtt duó kategória 1. hely
 • 2015 Pole Dance Globe (világverseny), felnőtt női duó kategória 3. hely
 • 2015 Országos Légtorna Bajnokság, páros tissue 2. hely
 • 2016 Légtorna Világbajnokság, páros tissue 3. hely
 • 2016 Pole Art Hungary Elit Női Egyéni kategória 1. hely
 • 2016 Pole Dance Globe (világverseny), Pole Art Divízió 3. hely
 • 2016 European Championship Of Air Acrobatic (Európa Bajnokság) Profi Női kategória 2. hely
 • 2016 European Championship Of Air Acrobatic (Európa Bajnokság) Profi Duó kategória 2. hely
 • 2017 Pole Theater Hungary, Pro Drama 1. hely
 • 2017 Pole Theater World (Világbajnokság), Pro Drama finalist
Picture of Komár Benjamin
Rúdsport és karika oktató

Komár Benjamin

Kiskorom óta képezi életem részét a sport. Mindig volt valami, amit csináltam, viszont semmiben sem éreztem teljesnek magam. Sok mindent ki akartam próbálni és megtalálni azt, a sportot, amit szerelmből csinálok, ahol önmagam miatt akarok jobb és jobb lenni, nem pedig mások elvárasai miatt. Én két éve találtam meg ezt rúdsport világában. Minden egyes percét élvezem, és tudom, hogy megéri a belefektett energia és idő. Többek között kitartásra, türelemre és önmagam felülmúlására tanított meg ez a sportág. Szerencsére az egyik legjobb oktatásban részesülhetek a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémián, ezáltal úgy gondolom ugyanazt a minőséget tudom átadni az én óráimon is. Emellett fontosnak tartom, hogy a különböző szinteknek megfelelően fejlődjenek a tanítványaim, biztonsággal haladhassunk előre és minden óra után egyre magabiztosabban tudjanak távozni!

Picture of Újvári Eszter
Rúdsport

Újvári Eszter

A mozgás mindig jelentős szerepet töltött be az életemben, emiatt választottam hivatásomul is. Sportszervező alapdiplomával és fitnesz instruktori végzettséggel rendelkezem, valamint a Testnevelési Egyetem Sportmenedzser mesterszakának végzős hallgatója vagyok. Rúdsporttal 2015 óta foglalkozom, ez alatt számos város stúdióiban megfordultam. Veszprémben ismerkedtem meg a sportággal, az egyetemi évek alatt pedig Szombathelyen, majd Budapesten folytattam. A sport oktatása iránti érdeklődésem azonban Portugáliában fogalmazódott meg bennem, ahol egy akkoriban frissen nyitott stúdió trénereihez csatlakozhattam. Ezt a sokféle tapasztalatot összegyúrva szeretnék egy komplex tudást, illetve sportélményt továbbadni! Óráimon az egymásra épülő mozdulatok pontos és biztonságos elsajátítása mellett a jó hangulatra is törekszem, valamint, hogy mindig sikerélménnyel távozzatok!

Picture of Rajkai Eszter
Rúdsport

Rajkai Eszter

2020 januárja: ekkor ismerkedtem meg a rúdsporttal és azóta teljesen beleszerettem. Gyerekként úsztam, táncoltam, majd öt évig falat másztam, a Covid időszaka alatt azonban éreztem, hogy valami új mozgásfajtára vágyom. Ezután mentem el az első rúd órámra, akkor még mit sem sejtve, hogy ez a sport lesz az egyik legnagyobb szenvedélyem. Gyakran az utcákon is azt fürkészem, hogy mikor-hol tudnék egy pózt megcsinálni és szabadidőmben - ha csak tehetem - elmegyek a terembe. Hálás vagyok, hogy a hobbimat edzőként is megélhetem, oktathatom. Jó látni a résztvevők lelkesedését és azt, amikor sikerélményük van. Óráimon törekszem a jó hangulat megteremtésére és mindenkinek a szintjéhez mért elemeket, kombinációkat válogatni. Célom, hogy tanítványaim úgy erősödjenek és fejlődjenek, hogy közben élvezik a sportágat és megtanulják feszegetni a határaikat is. Nagy szeretettel várok mindenkit!

Picture of Várhegyi Mónika
Rúdsport

Várhegyi Mónika

Minden rudasnak van egy sztorija, hogy hogyan ismerkedett meg ezzel a sporttal. Íme az enyém: Gyermekkoromban 12 évig néptáncoltam, de már akkor is vágytam a torna és a balett világának megismerésére, azonban erre akkor nem került sor. Felnőtt fejjel úgy döntöttem, hogy elmegyek életem első balett órájára, melyre a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémián került sor. Korábban kizártnak tartottam, hogy én rúdtáncoljak. Nagyon távol állt tőlem ez a mozgásforma. Egyszer, mikor balett órára vártam láttam, ahogyan valaki szándékosan lezuhant fejjel lefelé a rúd legmagasabb pontjáról, úgy, hogy csak a lábával kapaszkodott a rúdba, majd a talajra érkezés előtt megállította a zuhanást. Fantasztikus látvány volt. Mondanom sem kell, hogy abban a pillanatban eldöntöttem, hogy részt fogok venni életem első rúdtánc óráján is. Ez volt 2020 nyarán. Azóta ez a sport a szenvedélyemmé vált, szabadidőm igen nagy részét a teremben töltöm vagy éppen azon gondolkodom, hogy milyen gyakorlatokat, pózokat lehetne csinálni a rúdon.

Picture of Hegedüs Attila
Rúdsport

Hegedüs Attila

Nem lehetetlen, hogy már középiskolai sportválasztásom is a jövőmet jósolta. Az iskolai kötélmászócsapat tagjaként sokáig mindennapjaim része volt a sport és a versenyzés, amelyet egy egyetemi kényszerszünet után a konditerem nyugalma váltott fel. A rúdsporttal 2018 végén, páromnak köszönhetően ismerkedtem meg, azóta is - sportokban ritka példaként - a férfiak kisebbségi táborát erősítem. A SZERA profi csapatának köszönhetően messzire jutottam, Magyar Országos Profi és Amatőr Világbajnoki helyezésekkel igyekszem öregbíteni Stúdióm hírnevét. A Fitness Akadémia fitness instruktori és a Rúdsport Oktatói képzés elvégzését követően remélem, visszaadhatok egy kicsit abból a tudásból, amit itt összegyűjtöttem. Óráimon a fejlődést és a biztonságot helyezem fókuszba, miközben igyekszem elérni, hogy mindenki jól érezze magát és sikerélménnyel távozzon minden alkalommal. Remélem, hamarosan találkozunk!